Poliklinische behandeling

Sommige kinderen en jongeren hebben last van complexe trauma’s, al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking of een hechtingsstoornis. Hierdoor vormen ze soms een acuut gevaar voor zichzelf en/of hun omgeving. Ouders zijn meestal ten einde raad en kloppen in hun zoektocht naar een oplossing aan bij verschillende hulpverleningsinstanties.

Toch lopen hun kinderen vaak vast in hun ontwikkeling. In deze gevallen biedt Intermetzo poliklinische hulp. Op indicatie voeren we psychodiagnostisch en psychiatrisch onderzoek uit. Ook zetten we specialistische behandelmodules in, vaak om kinderen en jongeren met ernstige problematiek thuis te kunnen laten wonen. Waar mogelijk, sluiten we aan op de zorg van huisarts en specialist. We betrekken ouders zoveel mogelijk bij de diagnostiek en behandeling van hun kind. Dat werkt meestal stimulerend en zorgt voor een sneller herstel. 

Intermetzo heeft poliklinieken in Zeist, Voorburg (Haaglanden), Lelystad, Almelo en Zutphen. Onze poliklinieken Haaglanden en Zeist zijn allebei erkend als Top Referent Trauma Centrum (TRTC) en gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met trauma-gerelateerde problematiek. 

Meer weten?
FOLDERS POLIKLINIEKEN / ADRESSEN POLIKLINISCHE HULP


Het klantenbureau helpt je graag

bij het aanvragen van ondersteuning en zorg

roundicon-call

088 - 779 55 60

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Aanvragen zorg